fredag 18 januari 2013

Åter hemma ifrån Whisky Fair 2013Då var vi åter hemma efter en fantastisk resa med Cinderella och Whisky Fair 2013. Jag måste först sända ett tack till all personal ombord som gjorde denna resa till ett praktexempel på hur allt skall skötas och då menar jag alla ifrån städpersonal till befälhavaren ombord. Vi fann då ingen som man kunde anmärka på! 

Så fort vi hade kommit ombord så bar det iväg ner till våra hytter för att snabbt byta om innan det var dags att bege sig upp till restaurangen där vi hade förbokat en 3-rätters whiskymeny.  Till förätt bjöds det på Whiskygravad Norsk Fjordlax med grönärtspuré och friterad svartrot. Huvudrätten bestod av helstekt Oxfilé med whiskysås och rotsakspytt. Som efterätt serverades Mjölkchokladmousse på Fazers blå i mörkt chokladskal med bärsallad och basilika. Det var mycket mycket gott! Efter en sådan meny fick man sitta kvar en stund för att låta maten smälta lite innan det var dags för att rusa emot whiskyn.

Innan vi åkte så hade jag bestämt mig för några flaskor som jag ville komma över, men det blev bara en av dem för det fanns ju så mycket annat att köpa. Den första flaskan jag jagade rätt på var en Old Pulteney 21 yo som på båten nu kostar endast 639 kr. och där samma flaska på systembolaget kostar 1299 kr, Det kallar jag ett riktigt klipp. Sen blev det en Imperial 35 yo ifrån Old Malt Cask och slutligen en Amrut Peated Raw Cask på 62,7% ifrån Blackadder, mumma. Även Tommy var lite försiktig med sina inköp eftersom han nu på söndag åker över till Skottland för att fira sina 50 år som människa. Men hur många flaskor köpte Kenneth egentligen, svårt att säga, för han tycktes springa med nya flaskor hela tiden ;-)  

Sen får vi ju nu hälsa Lasse välkommen som ny medlem av Whiskyboden som visade framfötterna under resans gång med sitt glade intresse av den ädla drycken. Sen får jag tacka Elisabeth, Gunvor och Carl för mycket trevligt sällskap.

av Peter AllanssonInga kommentarer:

Skicka en kommentar