onsdag 4 september 2013

Kilchoman x 2 - Framtidens DestilleriDå har jag gjort en liten egenstudie av Kilchoman Machir Bay 2013 som fanns med bland de varuprover från Clydesdale AB som jag fick förra veckan. 100% Islay smakade jag av i måndags och tyvärr så gjorde en förkylning att jag inte skulle kunna ge er en korrekt bedömning så jag får hänvisa er till andra som smakat av den, t ex freddeboos. Jag gillade den dock och kommer garanterat smaka av den igen så fort jag får tillfälle.

Kilchoman Machir Bay 2013 46% 498:-
Doft: Sol, hav och salta dopp! Det är det som poppar upp i min hjärna när jag nosar på denna nya version av Machir Bay. Spännande!

Smak: Man möts på en gång av det rökiga tillsammans med det söta i någon slags tvekamp om smaklökarna. Någonstans känner man också en viss grässmak och lite sälta.

Eftersmak: Den har en mjuk och lång eftersmak som man gärna vill ha kvar i munnen efter några centiliter.

Final words: Kilchoman är ett destilleri som går från klarhet till klarhet. En whisky med denna smak och till detta låga pris är ju bara positivt. Vi whiskyälskare tackar och bockar.
av Peter Allansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar