tisdag 29 oktober 2013

Bonnie Gallowa, Killiecrankie och Loch Ruan.


Bonnie Gallowa, Killiecrankie och Loch Ruan, det låter som om det vore whisky jag ska skriva om men icke denna gång. Det var på hösten 2012 som jag började min kurs i att lära mig spela säckpipa och efter att ha tragglat med en Practice chanter (övningspipa) i två terminer så har jag nu äntligen införskaffat en alldeles egen säckpipa. 

Det är ett riktigt monster till instrument och att det skulle vara svårt att lära förstod redan från början, men det var extremt svårt att få ljud i pipan till en början, men nu så! Det vore synd och skam att ge sig!

Kursledarna påpekade från början att det kommer ta sin tid och jag skall ha mycket tålamod, vadå tålamod, jag vill att det skall låta bra med en gång. Det är också ett instrument som låter mycket och högt, och det låter illa! Jag tror inte att mina grannar är så där jätteförtjusta.

Bonnie Gallowa, Killiecrankie och Loch Ruan är några av de melodier som jag har fått tilldelat med noter och ingen av dom hade jag hört talats om innan jag började, det var nog bara Amazing Grace och Scotland The Brave som jag hade hört sedan tidigare. Tack för oss från säckpipeland, jag och min pipa återkommer med fler rapporter från säckpipekarriären.

Practice chanter
Av: Tommy Sachariasen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar