måndag 28 oktober 2013

Gamlingen på gården - Kilchoman Vintage 2007


Igår så var det dags att börja smaka av varuproverna som Whiskyboden fått ifrån Clydesdale AB och först ut blev Kilchoman Vintage 2007 på 46%. Eftersom jag gillar vad som kommit från Kilchoman tidigare så var det med lite extra spänning som jag skruvade av korken på flaskan och hällde upp innehållet i glaset. Genast så kom de första doftpustarna upp till näsan som inte var sen att reagera. Detta är det som är härligt med whisky.

Doft: Man känner igen sig på en gång, dofterna rullar in som vågorna vid kusten och blandar upp sig med med de nytjärade båtarna som ligger uppdragna på land. Jag kan känna doften av apelsin/citron tillsammans med våt klippa. Trevligt!

Smak: Jag var nästan förberedd på något kraftigt till en början men smaken lät dröja lite innan den kom i samlad tropp. Den är en väldigt behaglig röksmak som ligger kvar hela tiden i munnen medans de övriga smakerna turas om att sticka ut.

Eftersmak: Här blir man belönad med en lång och härlig eftersmak som alltid är trevligt och då känns det ju som om man får ut lite mer av den ljuvliga drycken vi kallar whisky..

The End: En alltigenom god whisky men som tyvärr kommer i en väldigt begränsad upplaga så här får man nog vara snabb om man vill ha sig ett exemplar. Den släpps den 1/11 klockan 10:00 under Systembolagets beställningssortiment och kostar 769 kr.

av Peter Allansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar