lördag 1 februari 2014

Macallan 1997 - Old Malt Cask

Nu så får ni mina sista smaknoteringar utav de varuprover som anlände från Clydesdale AB för en kort tid sedan. Sist ut blev då en Macallan 1997 15 Years Old 50% Old Malt Cask. Skål till er alla!

"Faten till dessa buteljeringar är personligen utvalda av ägarna Fred och Stewart Laing från deras lagerhus. Dom var från början inköpta som "fillings" till deras blended whiskies King of Scots - John Player Special och McGibbon Golf. Man har nu valt att låta några av dessa bli avnjutna i dess exklusiva form." (Text Clydesdale)

Macallan 1997 15 Years Old 50% Old Malt Cask


Doft: Här bjuds vi på ett smörgåsbord av all världens frukter. Man kan även känna en småretlig torr och en lite stickig doft

Smak: Som inledning får jag en söt och småsträv smak i munnen. Lika snabbt dyker vaniljtonerna upp i form av vaniljglass med chokladströssel. En tunn smak av lite kryddpeppar finns med hela tiden för att det söta inte skall ta över. Päron/Äpple !!!

Eftersmak: Den har en behaglig och medellång eftersmak där smakerna tonar ut på ett balanserat sätt.

The End En kompetent whisky som jag kan rekommendera. Den finns att köpa genom Systembolagets beställningssortiment till priset av 1164:-

av: Peter Allansson


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar