tisdag 18 mars 2014

Hemma hos - Sola i Karlstad

"Sola i Karlstad" är ett uttryck som de flesta känner igen och kvinnan man syftar till var Eva Lisa Holtz [läs om Eva Lisa], men nu får nog Stefan Jansson ta över rollen som "sola".

Stefan Jansson med sitt företag World Wide Brands känner nog de flesta whiskyälskare i Sverige till och jag tror nog att de som känner honom personligen håller nog med mig om att Stefan är en riktigt "glad skit" som älskar det goda i världen. Den enda gången som jag kan tänka mig att mungiporna åker ner på Stefan må vara när FBK åker på stryk

Innan jag skulle åka hem till Stefan så hade jag lite frågor uttänkta men strax innan så ändrade jag mitt upplägg för intervjun och slängde bort frågorna. Det skulle inte bli en ordinär intervju. det skulle bli mer ett samtal kring whisky. Vi börjar långt bak i tiden då Stefan började gilla whisky och han berättade om hur han vid ett flertal gånger kämpade med en 10-årig Laphroaig. Alla har nog sin historia kring hur all startade med whiskyintresset och i flera avseenden så tror jag också att vi alla vandrar samma väg uppför whiskykullen i jakten på nya smaker och upplevelser. 

Samtidigt som jag lyssnar på Stefans berättelser kring whisky så sneglar jag honom lite över axeln för att titta på alla hans flaskor som står i olika skåp och förundras, det är en imponerande samling han har och då såg jag inte allt. Jag lyssnar intensiv på berättelsen om hur han startade upp The John Cor Whisky Society Karlstad och hur han satt där hemma och luktade i oändligt många glas för att lära sig så mycket som det bara går om whisky. Jag funderar lite för mig själv en stund och inser att jag känner igen väldigt mycket av vad han berättar om sitt tillvägagångssätt i sökandet. Vi kanske alla gör så, vad vet jag:

För mig var det en upplevelse att få komma hem till Stefan och lyssna en stund, och vara lite egoistisk, för det ger mig mer kunskap på min väg fram i whiskydjungeln, så nu känns det lite som om jag stal den här tiden för er läsare, för det blev inte mycket till en traditionell intervju det här. Jag skall pratade med Stefan och försöka planera in ett nytt möte och hoppas att vi kan avsätt lite mer tid till riktig intervju om vi har lite framförhållning.. Vi får se detta som del 1 av 2

                                      av Peter Allansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar