lördag 5 april 2014

Djävulens Fat

Äntligen fick jag tag på en sample "Bowmore Devils Cask" från nätet. Jag hängde på systembolagets hemsida och som så ofta förut blir det åter igen strul och jag får ej tag på någon flaska. Det finns några som säljs på auktion men dom priserna ligger på det tredubbla gentemot priset när den släpptes, jag tänker inte betala ockerpris och blev givetvis jätteglad när tillfället att skaffa sample dök upp. Tack Frans!

Bowmore The Devil's Cask, Batch 1 2013 56.3%

Doften: Så fort den kommer till näsan möts man av en väldigt vass stickig doft som är för överväldigande, den höga alkoholhalten är en stor orsak till det. Efter ett tag kommer sherryn igenom det vassa och även något fruktigt, lädret hintar lite om sin närvaro.

Smaken: Här kommer det sherry som en paket på posten, trevligt! Röken letar sig fram emellan sherryn.

Eftersmaken: Detta är höjdpunkten, ok längd där sherryn finns kvar dock lite torrare och röken blandas med den klassiska Islay sältan som Bowmore har.

Slutsats: Ok whisky som har fina smaker, min åsikt är att den nog skulle behöva några år till för att bli mer komplett genom hela processen av doft & smak. Skulle vilja ha en flaska och kunna prova lite då och då, men det får tiden utvisa om man lyckas få tag på en till rimligt pris...

/Daniel Althén

2 kommentarer:

  1. Jobbigt med ockerpriser. Har själv en extra flaska, men är helt kär i denna utgåva så jag njuter av dom med mina närmaste vänner istället för att försöka tjäna pengar på dom.

    /Jonas

    SvaraRadera
  2. Håller med, man skall njuta av sin whisky, inte bara titta på den... :-)

    //Peter

    SvaraRadera