söndag 6 april 2014

< Söndag v.14 >

Så kom söndagen igen så det är väl bara att se glad ut och gilla läget. Igår drack jag en riktigt brutal japanare som överraskade mig lite, så läs vidare så berättar jag mer..

Innan jag kommer till mina smaknoteringar så kan jag berätta att min GlenGrant, som jag beställde natt mot måndag, inte har dykt upp och den hade jag räknat med att få ta några centiliter av igår, men icke. Hoppas den kommer i morgon då, annars blir jag ledsen. Jag måste nog göra en beställning till från Systembolaget, för jag var på krogen för ett x antal dagar sedan och var då inte sugen på någon öl så jag tittade efter en whisky som kunde locka mina smaklökar. Det blev ett par centiliter Glenfarclas 105 som jag också tog påfyllning av efter en stund, gott gott.. och inte är den så dyr heller!

Nu så, dags för "Veckans Whisky" med tillhörande smaknoteringar och de tillhör, som jag upplevde, en brutal rackare från Nikka.

Nikka Miyagikyo Single Cask 2002 på 62%

Doft: Det doftar nypressat, fruktigt och sommar. När jag blundar befinner jag mig i ett fällt med smörblommor och jag inbillar mig att det doftar gräddtårta med vaniljkräm. Marsipan finns där, och den känns lite udda, men inte alls otrevlig på något sätt.

Smak: Med en brutal kraft så ger sig whiskyn på alla smaklökar på en gång och det första jag kan urskilja är en söt och pepprig explosion som utmynnar i en mattare, men ack så kraftig, eksmak. Kryddpepparn dundrar på och här fick jag droppa i lite vatten för att hitta tillbaka till de trevliga och söta frukterna.

Eftersmak: I den medellånga eftersmaken kommer lite lakritspastiller in i bilden och blandar sig med de övriga smakerna innan den tonar bort och efterlämnar en liten torr känsla.

The End: Det är en häftig whisky som man måste laborera med lite vatten innan man hittar en lagom nivå. Med sina knappa 10 år så tycker jag att priset är något högt. Jag hade förväntat mig en kraftigare doftupplevelse och en mindre smakexplosion men det är var ju mina tankar inför provsmakningen. Man får gå på den igen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar