fredag 11 april 2014

Hur räknar dom på Systembolaget?

Finns det någon vänlig själ som kan förklara för mig hur dom räknar på Systembolaget när det det står arbetsdagar? Jag tänker så här, jag gjorde en online-beställning söndagen den 30 mars och börjar räkna f o m måndag, ok? Idag har vi fredagen den 11 april och då får jag det till 11 arbetsdagar, för dom jobbar ju även lördagar numer, eller har jag fel? Även om jag tar bort lördagen så hamnar vi på 10 arbetsdagar.

Nu kanske dom räknar bort onsdagarna också, för det är ju ändå (lill)-lördag och då är vi helt plötsligt nere på 8 arbetsdagar, så då kommer jag nog få mig ett litet sms under dagen som säger, kom och hämta din whisky.. eller vad tror ni? Från och med nu skall jag börja räkna, under 1 år, på hur ofta en beställning går som den ska och de som går åt pipsvängen. Tänk om Monopolet kunde fungera som övrig affärsverksamhet, då slapp man bli irriterad så ofta. Så, hur skulle ni räkna?

av Peter Allansson

3 kommentarer:

 1. Jag har också funderat kring deras kalender av och till. Gjorde själv en beställning för drygt två månader sedan. Fick precis som du en leveranstid till butik på 8 dagar. Efter åtta dagar och inget meddelande loggade jag in på min sida varje dag under en period och ordern var fortfarande under behandling. Efter drygt en vecka kände jag att det var dags att höra vad som hänt och kontaktade då Systembolaget. Det var väl efter det samtalet som jag tappade lite förtroende tyvärr. Jag fick då veta att ordern kancellerats då whiskyn inte finns tillgänglig. Jag blev naturligt lite irriterad och frågade hur jag då kunde beställa och få bekräftelse på leverans? Och där kom den tredje saken som "satte spiken i kistan" - "jag vet inte men den whiskyn har vi inte haft och leverantören har inte heller haft den sedan..". Nu vet jag att det inte kan ha varit så då det var ett nysläpp och när jag sa det så "dog" samtalet en aning och jag fick bara konstatera att jag inte fick den flaskan. Suck

  SvaraRadera
 2. Lycka till! Gissar att Ardbeg Auriverdes-beställningen den 2 juni kan bli den första som skiter sig... :/

  SvaraRadera
 3. Det är ju så frustrerande när det strular.. :-(

  //Peter

  SvaraRadera