torsdag 10 april 2014

Yamazaki Sherry Cask 2013 - Godis på flaska

Jag trodde att mina smaknoteringar skulle finnas för er igår, men så blev det inte, ni får ta del av dem nu istället, för bättre sent än aldrig!

När jag skruvade av korken på denna flaska så hade Jag Tommy och Daniel på besök och dom hade absolut inget emot att jag bjöd på ett par centiliter. Det är ju alltid trevligt att kunna njuta tillsammans med vänner när man öppnar en sådan här flaska.

Yamazaki Sherry Cask 48% 2013

Doft: Wow, det här är riktigt sött, fruktig och med en härlig doft av Sherry. Där finns även en svag
doft av mörk choklad tillsammans med violpastiller. Jag luktar länge innan jag tar min första sipp.

Smak: Smaken är rund, söt och komplex. Färsk smörkola tillsammans med kaffe dyker upp och snart blir det lite kryddigare med smak av sherry. Vilda bär dyker upp i huvudet men kan inte säga vilka. Lite lakrits dyker också upp strax innan jag sväljer de första dropparna.

Eftersmak: Den har en mysig och fyllig eftersmak där kaffet dyker upp igen tillsammans med en chokladbit, mums. Sälta sipprar fram och man känner en lätt och sträv träsmak.

The End: Gillar man whisky som legat på Sherryfat och gottat till sig så skall man absolut ha en sådan här flaska i hyllan. Tyvärr så är den slut på Systembolaget
så jag är glad att jag hann med att köpa en. Den här
flaskan skall jag suga länge och väl på.

2 kommentarer:

  1. Absolut en riktigt bra whisky. Tycker dock att doften och smaken är snäppet vassare än eftersmaken. Ger den stabila 82 / 100 på min sida.

    SvaraRadera
  2. Det var ett lågt betyg du gav den, jag ger den allt lite mer ;.)
    Jag brukar sällan ge dem betyg på det sättet för jag tycker det är lite svårt med betygsättningen..
    //Peter

    SvaraRadera