onsdag 28 maj 2014

Aultmore Sherry Cask - En Kärleksförklaring

Det börjar lukta kärlek banne mig... Till skillnad från min förra recension så kommer denna bara handla om kärlek. Detta var min första Aultmore som jag har smakat på och det räckte för att skapa kärlek vid de första dropparna. 

Detta är Fred Laings senaste favoritfat och därför buteljerad som det tusende i serien.
Jag borde i det här läget bara behöva skriva ordet kärlek kring denna whisky för att ni skall förstå, men för allas skull så skriver väl jag smaknoteringar som vanligt.

Aultmore Sherry Cask 50% (McGibbons Provenance) [SB 84994]

Doft: När de första dofterna når näsan så är det min Farmor som jag kommer att tänka på och hennes skål med godis som man ibland fick smaka på. Den bestod av hårda karameller med smaker som körsbär, hallon och apelsin och vi barn älskade dem. Doften är lite komplex och väldigt välbalanserad.

Smak: När man låter whiskyn ringla runt i munnen kommer smakerna från doften att blandas upp med en tårta av vanilj och riven choklad. Russin och ek smiter fram i ledet emellanåt för att lika snabbt försvinna bort.

Eftersmak: Här blandas en mysig eftersmak med en pepprig och vass del som ändå blir någon slags love & hate - känsla. Spännande.

The End: Med ett pris av 848 kr för denna kärleksdryck så är väl fler ord inte så nödvändigt, eller? Den kommer att finnas på Systembolagets beställningssortiment från och med den 2 juni och är en produkt från  Clydesdale AB.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar