fredag 30 maj 2014

Caperdonich 1992 21 yo - Old Particular

Åter igen och med stor spänning sätter jag mig ner för att testa den senaste i raden av Old Particular från Douglas Laing & Co. Nyfiken, läs då vidare här nedan.

Ytterligare en whisky från serien Old Particular av Douglas Laing och denna gång kommer whiskyn från Caperdonich, som tyvärr slog igen sina portar 2002, och jag har lite svårt att hålla mig. Jag har tidigare haft möjlighet till att få smaka av några från den här serien och jag kan inte annat än att hålla med Fred Laing i hans ord, I do believe we have created Douglas Laings best ever Single Cask range.´

Caperdonich 1992 21 yo Old Particular 51,5% - Douglas Laing & Co [SB 84389]

Doft: Som en bisvärm kommer dofterna av olika frukter, det är välorganiserat och krämigt. Allt är inbäddat i ett moln av honung. Soft & Sweet

Smak: Mjukt och försiktigt fyller whiskyn upp munnen och ger ett sött avtryck av äppelkaka pudrad med vanilj. Banne mig om det inte är lite sötlakrits jag känner i bakgrunden, jag tror det. Choklad och lite hasselnöt dyker också upp och retar mina smaklökar.

Eftersmak: Här får vi en eftersmak som följer ovanstående intryck, plus en liten smak av ek. Lent, sött och framförallt väldigt gott.

The End: Denna goding kommer att finnas på Systembolagets Beställningssortiment från och med 2 juni och kommer att kosta 1479 kr. Jag får tacka Clydesdale AB för ytterligare ett fantastiskt varuprov.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar