måndag 19 maj 2014

Millstone Dutch Rye 100 - 100% Gott

Vi på Whiskyboden har tidigare skrivit om Millestone och dess whisky och i helgen så var det dags igen. Denna Millstone Dutch Rye 100 från Zuidam Distillery lämnar ingen strupe oberörd, det är verkligen en fullvuxen whisky och man kan förstå att den har plockat hem en massa priser. Från och med den 2 juni kommer den finnas i Systembolagets fasta sortiment. 

Millstone Dutch Rye 100, 50% (SB. 11017)

Doft: Dofterna mullrar in som ett stort komplext åskmoln och jag fick ta det lite försiktigare för att kunna känna igen något bland allt. Det jag kan känna igen är någon form av kola och vilda bär. En svag doft av läder och trä smyger runt och sticker fram emellanåt.

Smak: Smaken är lite lättare än doften och man känner smak av körsbär/hallon smaksatt med en kryddmix. Den är sötare än vad jag trodde och jag känner för en kopp kaffe till den för en komplett eftermiddagsmix.

Eftersmak: Eftersmaken blir lite som en söt och lätt pepprig efterrätt som man kan gå och smutta på en stund.

The End: Holland har då inte bara väderkvarnar och konstiga caféer, dom gör riktigt bra whisky också. Har du inte testat någon ännu så tycker jag att du skall göra så.. Priset kommer att ligga på 598:- och importeras av Clydesdale AB.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar