måndag 26 maj 2014

Paul John Classic Select Cask

Denna gång blir det ytterligare en goding från Indien som kommit till Peter i form av små varuprover från Whiskytaste Sweden AB som ska smakas av. Paul John har blivit en av mina favoriter, dom gör mycket bra och god whisky

Paul John produceras av John Distilleries som är beläget på Goa i Indien och grundades 1992 och fokuserade sig enbart på blended whisky tills 2008 då man beslutade sig för att börja tillverka single malt. Den första flaskan Paul John släpptes 2012. Nu dyker vi ner i glaset...

Paul John Classic Select Cask 55,2% (SB-nr: 85513)

Doft: Ljuva sommarängstoner med dofter av äpplen vingummin och söta jordgubbar. Den klassiska aceton/nagelborttagningsmedel som finns i många av dom japanska whiskysorterna hintar om sin närvaro.

Smak: En söthet sköljer genom munnen och efter ett par sekunder övergår allt till en mycket behaglig pepprig sälta. Så där ja!

E-smak: En liten touch av rök, den härliga pepparn ligger kvar och förgyller mina smaklökar en bra stund. Hade man en flaska istället för sample hade den varit slut nu, mmm så god.

Helhet: En helt underbart god whisky, Ge den lite tid för dofterna är blyga till en början. Min undran är bara om Paul John nånsin kan göra en dålig whisky? Eftersom det är Whiskytaste Sweden AB som importerar MED godis på flaska från Indien så finns den givetvis på beställningssortimentet, priset ligger på 890:-.

/Daniel Althén

1 kommentar: