söndag 25 maj 2014

Saint Magdalene 31 yo - Hart Brothers


Det är inte varje dag man sitter med ett glas St Magdalene och njuter och när man får chansen så är det bara att luta sig tillbaks och låta sig hänföras av de underbara dropparna. Just denna buteljering från Hart Brothers var fantastisk och den kommer att medföra många inköp av glassen Piggelin för mig nu i sommar då den hela tiden dök upp i skallen när jag testade whiskyn. Då är frågan, vad väljer man, en flaska St Magdalene eller ca 1400 Piggelin-glassar.
St Magdalene 31 yo 53,5% - Hart Brothers [85400]

Doft: Man möts av en varm och len doft där päron dyker upp tillsammans med smörblommor. Blundar man så hamnar jag på en gräsmatta med en Piggelin-glass i handen. I bakgrunden finns även en liten kryddmix som piggar upp.

Smak: Päron och Piggelin tillsammans med lite vaniljtoner rullar runt i munnen och emellanåt dyker lite nötter upp. Den är söt och läskande på ett smörigt sätt och passar till årstiden som vi har nu. Godis.

Eftersmak: En lång och välbalanserad eftersmak där vi får njuta länge och där Piggelinen toppas av lite smörkola. I slutet känner man kryddmixen som talar om att det är dags att fylla på glaset..

The End: Som sagt, det här är gott, riktigt gott. St Magdalene gjorde riktigt bra whisky och det är verkligen synd att destilleriet lades ner 1983. Idag så har man byggt bostäder av destilleriet och det är det ni ser på bilden överst. Flaskan finns på Systembolagets beställningssortiment och kostar 4 299:- och det är Whiskytaste Sweden AB som importerar denna goding.


2 kommentarer:

  1. Mycket lätt val flaskan givetvis, jobbigt att äta 1400 piggelinare :-)

    SvaraRadera
  2. Så sant, jag får se hur min ekonomi ser i slutet av juni och om det finns någon kvar så blirt det svårt att hålla sig ifrån att handla en flaska..

    Peter

    SvaraRadera