söndag 15 juni 2014

Smaknoteringar av BOX

Igår så fick jag äntligen smaka på BOX första whisky, The Pioneer, och det var spännande då jag hällde upp de första dropparna. Så vad tyckte jag då?

BOX The Pioneer 48,1%

De första 2 centiliterna var svåra, jag hade svårt att urskilja doft och smak så jag hällde upp 2 cl till och provade med några droppar vatten och då blev det lättare, så nedanstående utlåtande är med några droppar vatten i.

Doft: Päron känner jag på en gång plus att det dyker upp en melon i huvudet, vilken vet jag ej. Doften är också lite småpepprig med inslag av vanilj. Jag inbillar mig känna små rökpuffar också. 

Smak: Smaken är väldigt fruktig där päron är den smak som är tydligast. Vaniljen finns där och den är pepprig på ett härligt och lite lätt retsamt sätt.

Eftersmak: Den har en kort men intensiv eftersmak där peppartonerna dansar ut i alla riktningar.

The End: Jag tycker att BOX har lyckats, den är ung, men den visar ändå upp en mognad som skvallrar om att den kan bli större. Tyvärr så tas ju helhetsintrycket ned av priset som jag tycker ligger alldeles för högt för en så pass ung whisky. Sen flaskan, 50 cl, varför inte fullstor flaska? Jag kan tänka mig att med mindre flaska så skräms man inte av priset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar