torsdag 5 juni 2014

Ny auktion hos Stadsauktion


Ena stunden så sitter jag och går igenom den senaste lanseringen av whisky på Systembolaget och känner mig nöjd med vad jag har/skall köpa, vad händer då, det dyker upp en whiskyauktion hos Statsauktion som man inte kan låta bli att snegla på. Jag måste dock stå emot frestelsen för på söndag börjar jag min semester och då är det bra att ha lite pengar på fickan. 

Jag satt igår kväll och funderade lite över det är med vad vi i Sverige betalar för att få en flaska whisky och då tänker jag inte på Systembolaget, utan på olika auktioner, typ Facebook och Stadsauktion. Jag tittade då på Stadsauktion och Whisky Auctioneer där jag hittade 2 st Octomore 6.2 som hade gått för £145 respektive £170 och hos Stadsauktion finns nu en med ett utropspris på 2 500 kr. Min fundering över detta är att jag tycker att vi i Sverige har blivit väldigt duktiga på att pressa upp priserna på whiskyn, men jag kanske har fel. Vad tycker ni andra om saken? Det vore spännande om ni kunde komma in med lite åsikter kring detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar