fredag 29 augusti 2014

John Medley’s – ny Kentucky Straight Bourbon

Bourbon är en dryck som ökar i popularitet i Sverige, så Whiskyboden som alltid är nyfikna på det mesta måste ju självklart testa den nya John Medley´s som släpps den 1 sep

Den 1 september släpps John Medley´s Whiskey, en ny Kentucky Straight Bourbon, på Systembolagets fasta sortiment och Whiskyboden har fått möjlighet att testa den innan släppet på måndag. Så lite längre ner kan du ta del av vår första smaknotering av en Kentucky Straight Bourbon.

John Medley´s Kentucky Straight Bourbon 40%
Pris: 249 kr  Art nr: 10687  Leverantör: Primewine Sweden AB

Bourbon har tagit sitt namn från det county (län) i Kentucky där den först tillverkades. Numera kan den tillverkas var som helst bara den görs på minst 51 % och max 78 % majs, resten består av vete och/eller råg och korn. I denna Whiskey finner vi  51 % majs, 49 % korn. Detta var nästan en helt ny upplevelse för mig och man behöver nog smaka sig igenom lite mer på Bourbon....

Whiskybodens smaknotering:
Jag var lite klantig som läste på lite från vad tillverkaren har skrivet om just denna Whiskey i o m att jag är ganska så novis gällande Bourbon och jag läste, "...är en smakrik men samtidigt len Bourbon med fyllig smak av vanilj och rökig karaktär.." Var det något jag saknade i Whiskeyn så var det lite rök.

Doft: Inget brutalt i doften, det är väldigt försiktig och det tar en liten stund innan vaniljen dyker upp tillsammans med lite skumbananer. Då och då dyker citrus i doften men vill inte riktigt stanna kvar.

Smak: Smaken ger oss en liten upplevelse av hösten, nu finner man resultatet av de brända Amerikanska ekfaten tillsammans med farinsocker och, vad jag tycker mig känna, kaffe. Det finns något mer i smaken som jag inte känner igen, men jag kanske kommer på det snart.

Eftersmak: Den avslutas som den började, mjukt och försiktigt med vaniljen som regerar. Tyvärr är eftersmaken aningen för kort i mitt tycke.

The End: Jag är dock positivt överraskad, bättre än vad jag kommer ihåg ifrån de Bourbon jag tidigare har smakat på. Men priset, 249 kr för en 700 ml flaska, det är klart prisvärt och skall man ha något som kan passa de flesta, då kan jag absolut rekommendera den. Spännande var det och jag kommer att smaka på fler sorter.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar