Det blev ett avslappnat samtal om whisky med Tina Sundblom, säljare på Clydesdale
Måndag eftermiddag och Tommy och jag beger oss in till stan, vi träffar Tina på kontoret och med tanke på att hon precis kommit hem från en mässhelg nere Falkenberg, så möter hon oss med ett stort leende. Vi lotsas ner till hjärtat av företaget, slår oss ner och bjuds på en kopp kaffe innan vi drar igång intervjun.

Att jobba med sin pappa tycker hon inte är några problem, - Vi är ganska så lika så det är inga problem, säger Tina och fortsätter, - "Till en början så kunde jag känna att jag var lite ensam som kvinna, men det är inget jag tänker på idag, vi kompletterar varandra bra här och vi har roligt när vi jobbar, så jag känner att jag har blivit väl mottagen och vi jobbar utifrån samma villkor"

Innan Tina började på Clydesdale så var hon ingen större whiskyälskare men har idag lärt sig att njuta av en whisky och då helst något sherrylagrat från Speysideområdet. Tina bjuder oss på en liten favorit, en Clynelish från 1996, innan vi fortsätter och den är riktigt smaskig. Hon berättar lite hur det var i början när hon hjälpte till på mässorna, -"Man kunde ju inte så mycket i början, men idag så har jag en bra grund att jobba utifrån, men jag känner att någon form av utbildning inte skulle vara helt fel".
Sedan Tina började på Clydesdale så har man märkt en viss skillnad på deras uppdatering av hemsida, sociala medier osv, där har hon gjort mycket. -"Jag har nog piffat till det en del och det var nödvändigt". Man märker att hon trivs med det hon håller på med, hon gillar verkligen det här med whisky. Hon har även drömmar om att få göra något eget också, hon skulle gärna öppna en krog/butik där man kan få sitta och smaka på sin whisky innan man köper den, -"men det går ju inte i Sverige, ännu.." Vi pratar en del om det arbete som görs av alla importörerna för att vi skall kunna få njuta av så mycket och så många sorters whisky som går att få tag på här i Sverige. Det ligger mycket slit bakom varje flaska, det är så sant som det är sagt.


Jag tror att man kan sitta och prata om whisky hur länge som helst, ämnet blir aldrig uttömt. Efter dryga två timmar så har jag nästan glömt bort att vi gör en intervju med Tina, vi sitter och pratar om framtidsplaner, möjligheter, svårigheter och fokusen är helt borta och det började bli hög tid för Tommy och mig att bege oss vidare mot vår egna whiskyprovning som ni tidigare idag kunde läsa om här på bloggen.
Vi får tacka Tina så jättemycket för att hon orkade med oss och våra frågor, ett Stort Tack.
Text av: Peter Allansson
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar