onsdag 29 oktober 2014

Ett besök på vårt Spritmuseum

Sedan 1967 har det funnits ett Spritmuseum i Sverige men det är de sista åren, efter flytten, som det har varit mer tillgängligt för den vanlige konsumenten. Museet, som nu huserar i härliga lokaler ute på Djurgården, är verkligen värd ett besök för den spritintresserade och även för andra konstintresserade. Förutom den fasta utställningen så har man också ett flertal temporära utställningar och nu kan man se målningar av Frank Bowling från perioden 1979-96, samt en utställning kring den "Svenska synden". 

Att vi Svenskar har ett brinnande intresse för whisky är inget nytt, men vet ni när man i Sverige började skriva om "livets vatten", det har jag lärt mig nu och det var Cajsa Warg som skrev om ett recept om ett kryddbrännvin i sin kokbok från 1755 och hon kallade brännvinet för ”Usqueba”... Det är en märklig känsla som följer mig under besöket på museet, tanken slår mig, allt jag tittar på är ju självupplevde saker, herregud, jag börjar bli som ett gammalt museum... Som jag lovade för ett par dagar sedan så lägger jag ut lite bilder från mitt besök.. Men för guds skull, gå dit du med 

... nu får det räcka 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar