måndag 27 oktober 2014

Laphroaig Cairdeas - Vad tycker jag

Jaha ja, vad tror ni, upplevde jag denna Laphroaig på samma sätt ikväll som jag gjorde vid mässan? Nja, till viss del och det är då inte menat som en negativ kritik, men den den kaxige Laphroaig som jag mötte på mässan var försvunnen, nu var det mer av en självständig, komplex och samtidigt lite tamare whisky än vad jag minns av den från mässan.

Laphroaig Cairdeas 51,4% 2014

Doft: En doft som inte går att ta miste på på, den är tung och doftrik där läder, rök, och vanilj tar täten. Honung och lite julkryddor cirkulerar runt tillsammans med lite citrus och blandas med övriga dofter i ett crescendo innan den avtar igen, då är det dags att stoppa dit näsan igen för det är gott.

Smak: Man kan nästan känna smaken genom doften och den bekräftas så fort man smakar lite. Det är rökigt, sött, fruktigt och en aningen torr i smaken.

Eftersmak: Eftersmaken är lång med en sälta som gör sig stor och blir lite som pricken över iet. Jag upplever den mer fruktig i eftersmaken än i själva smaken.

The End: Den kräver lite inkörning innan man får till den och jag tycker inte att man skall ha i för många droppar vatten för det är go som den är. En prisvärd rackare så det var kul att man kom över en flaska. Det finns dock fler på Systembolaget och klickar ni här så kommer ni direkt till den.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar