tisdag 18 november 2014

Att testa mig själv...


Nu är det dags för mig att hålla en whiskyprovning utanför vår egna lilla klubb. Jag har tidigare fått frågan av vänner och bekanta men har inte tagit det på riktigt allvar förrän nu och min nyfikenheten talar om att det är dags att testa.

Det finns många sätt att skaffa sig kunskap kring whisky och jag är öppen för att prova något nytt. Jag tror att man måste se sig om efter nya utmaningar ibland för de söker sällan upp dig och att hålla en provning för en grupp okända människor kräver mer fokus och tvingar mig att söka mer fakta kring whiskyn som skall provas.

Den 28 november kommer jag hålla en provning för en grupp [7-10 st.] personer där jag endast är bekant med en och jag har fått äran att välja ut laguppställningen själv.

Efteråt så kommer jag att ge er en liten upplevelserapport av provningen och är det något speciellt som jag bör ta med mig på provningen, i form av tips, så hör gärna av er till mig innan så kanske jag slipper undan med ett "godkänt" av gruppen efteråt. En grupp med politiker kanske inte är en drömgrupp att starta med, men men...


4 kommentarer:

 1. Härligt! Det skall bli kul att läsa hur provningen gått.
  Gissar du kör på en Amrut-vertikal och låter whiskyn tala för sig själv, hehe
  Nån form av blindprov är ju alltid kul och öppnar upp stämningen lite...
  Lycka till! :)

  SvaraRadera
 2. Tackar, det skall bli riktigt kul att hålla en provning utanför Whiskybodens sfär och dom skall få prova två Indier.. ;-)

  SvaraRadera
 3. Tänka sig, hade det nästan på känn att du skulle introducera provningsdeltagarna för den indiska whiskyarenan. :D

  Ser med spänning själv fram emot att förhoppningsvis inom hinna få känna lite på min sample av Blackadder's och Clydesdale's kommande (blytunga) Peated Amrut, Sherry Finish Raw Cask 58,1% som Whiskyboden redan har kikat på. :)

  SvaraRadera
 4. Tror allt att du kommer att gilla Blackadders blytunga Amrut..

  //Peter

  SvaraRadera