söndag 16 november 2014

Penny Blue - Batch 002 Mauritian Rum

Rom vet jag inte mycket om och jag kan inte namnge ett enda märke av de få som jag tidigare har smakat på så sätta sig ned med den här var spännande. Ni lär snart märka att jag inte är riktigt hemma på Rom, men jag hoppas ni kan förstå det jag kladdat ner.

Penny Blue är en Rom från Mauritius med taget namn från världens dyraste frimärke. Destilleriet är det äldsta på ön med anor från tidigt 1900-tal. Just denna Batch 002 är en blandning av 22 olika fat som var och ett lagrats mellan 5 - 11 år. Det är Berry Bros & Rudd som ligger bakom denna och saluförs i Sverige av Clydesdale AB. Den kommer att finnas på Systembolagets beställningssortiment f o m den 1 december och priset kommer att ligga på 597:-

Penny Blue Batch 002 43,2%

Doft: Doften får mig att längta långt bort, man känner de lätt söta frukterna och det vattnas faktiskt lite i munnen innan jag ens har smakat på den. Inte kan jag påminna mig själv att någon av de tidigare Rom-sorterna som jag har smakat har varit i närheten av den här friska doften. Det finns något svagt stickigt där också...

Smak: Den väger lätt i munnen och känns lite vassare än vad jag trodde innan. Jag upplever den lika mycket syrlig som söt och den blir till en början lite sträv innan det dämpas av lite vaniljsmak som smyger..

Eftersmak. Lång och lite turbulent avslutning men precis är den börjar ebba ut så känner jag smaken av kladdkaka och jag ler..

The End: Jag har ju inte mycket att jämföra med, men för mig så känns det som en prisvärd flaska med Rom. Den växer lite mer när man har fått glömma bort den ett tag för att sedan gå igenom den på nytt från minnet. Jag kan absolut tänka mig en egen flaska med Rom ståendes i mitt skåp.

av: Peter Allansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar