tisdag 4 november 2014

En blytung whisky från Blackadder

Det är verkligen en ynnest att få sitta en tisdagseftermiddag och smaka av en Raw Cask från Blackadder och idag handlar det om den Amrut Sherry Finish på 58,1% som släpps på Systembolaget den 1 december.

Strax efter det att jag hade smakat av denna Amrut så slog mig tanken, "vad skall jag nu kunna dricka efter detta..", men genast kom jag på att jag har ju en egen Peated Amrut Raw Cask Batch 14 2012 no. 104/282 från Blackadder, sagt och gjort... Nu är det dags för mina smaknoteringar av dagens varuprov från Clydesdale AB

Peated Amrut, Sherry Finish Raw Cask 58,1% 1298:-

Doft: Man möts per omgående av en tung och sockersöt doft som då och då släpper till sherryn att visa upp sig. Här finns lite kaffe med dopp och som avslutning lite frukter.

Smak: Blytungt, smakrikt och sagolikt gott, det är en Raw Cask det. Det känns lite som att dricka en god och samtidigt väldigt nyttig påse med godis, det händer inte så ofta. Den är lätt pepprig och Sherryn är tydligare i smaken än vad den var i doften.

Eftersmak: Mumma, länge och vill ha mer.

The End: Personligen gillar jag att försöka hålla dessa så råa som möjligt och har bara några droppar vatten i den, men tror nog de flesta uppskattar den med lite mer vatten. Den här whiskyn är i det närmaste komplett och jag kommer då vänta på den 1 december för att försöka komma över ett ex.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar