måndag 2 februari 2015

Nya Smaknoteringar...

Då var det dags att ge lite smaknoteringar, det var tag sedan sist men den som väntar på något väntar aldrig för länge som dom brukar säga. Denna gång är det en blended som min näsa och mun fått njuta av, närmare bestämt Highland Journey från Hunter Laing & CO och saluförs av Clydesdale. Stort tack till Tina och Clydesdale för varuproverna...

"Denna exceptionella blended maltwhisky har inspirerats av grundaren Stewart Laings tidiga besök på destillerier under 1950-talet. Den är blandad av maltwhisky som endast kommer från destillerier i regionen Highland."
källa: Clydesdale

Highland Journey blended malt 46.2% (SB-nr: 85304, 600 kr)

Doft:
Krämig fräsch doft av den där härligt goda fyrkantiga ljusa vaniljfudgen som man kan köpa i lösgodis avdelningen i näst intill varje affär, det dyker även upp röda äpplen och förgyller näsan ytterligare.

Smak:
Till en början tunn men övergår sedan till en mer fylligare smak efter några sekunder i munnen, krämigheten återkommer med en tydlig smak av dom röda äpplena som är lätt toppade med vaniljsocker och honung.

E-smak:
Medellång där honungen och vaniljen gör mest avtryck.

Helhet:
En blend som varken är bäst eller sämst utan alldeles lagom, behaglig och perfekt att avnjuta när som eller bjuda den oerfarne och nyfikne. Släpps idag den 2 februari.

/Daniel Althén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar