onsdag 4 februari 2015

Longmorn 22 Yo - Douglas Laing & Co


Så, nu  har jag fått ner mina smaknoteringar kring den Longmorn som kom som ett varuprov från Clydesdale AB förra veckan och som släpptes på Systembolagets beställningssortiment i måndags. Jag testade Laphroaig redan förra veckan men ni får vänta tills i morgon eller fredag innan ni får de smaknoteringarna, så nu kör vi..

Longmorn 22 Yo, 1992 60,1%  Old Particular Douglas Laing & Co


Doft: Den har en nötig och distinkt doft och man får nosa försiktigt på den för jag upplever den lite "vass" i kanterna.

Smak: Den har en robust smak som är klar och tydlig. Den söta smaken, där jag tycker päronen är mest framstående, tar åt sig smakerna från faten och gör det till en välbalanserad smak.En fullvuxen smak som jag brukar kalle det!

Eftersmak: En förvånansvärt anonym eftersmak med tanke på den kraftiga smaken. Den är len och mjuk men kunde gärna fått stanna kvar en stund till.

The End: Det här var en god och spännande whisky som jag nog inte hade smakat om jag inte fått denna möjlighet med ett varuprov. Den gör sig klart bäst med ett par stänk vatten. Jag, personligen, tycker dock att den inte riktigt når upp till prislappen som är 1450:- , men jag har inte så stor erfarenhet av Longmorn så den bedömningen får ni ta med en nypa salt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar