söndag 8 februari 2015

Laphroaig 14 Yo 50% "Old Malt Cask

Ibland så hänger jag inte med i svängarna och då blir jag också utan en flaska whisky som jag gärna skulle vilja ha i mitt skåp. Denna Laphroaig ingår i serien "Old Malt Cask" från Hunter Laing & Co och var ett av de varuprov som kom från Clydesdale AB nyligen. Den släpptes på Systembolaget den 2 feb och var sen slut redan den 4 feb

Laphroaig 14 Yo 50% "Old Malt Cask - Hunter Laing & Co

Doft: Den har en söt och rökig doft i perfekt balans som gör det svårt att ta glaset från näsan. Jag tycker den har en klarare/renare doft än de Laphroaig som jag tidigare har testat och jag gillar sådant.

Smak: Smaskigt, rökigt och lätt bufflig till en början, men det hann man knappt tänkt klart innan den släppte ifrån sig sina smaker och nu först känner jag en svagt växande smak av det söta, vilken jag inte kunde identifiera riktigt.. men gott är det.

Eftersmak: En angenäm eftersmak men svärtas ner lite av, vad jag upplever, en sträv och torr känsla precis på slutet.

The End. Som sagt, det är riktigt synd att denna redan är slut för jag tror att jag hade kommit att älskat denna på samma sätt som andra Laphroaig, som bara blir bättre med tiden. Nästa gång så skall jag vara mer på hugget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar