torsdag 21 maj 2015

"Börjar om från början..."

När jag såg en polare som hade köpt denna så fick jag en idé

Nu har jag gått tillbaka, som jag minns, till 1982 då jag skulle "lära mig" att dricka whisky och det var en äldre polare som skulle lära mig den konsten. Whiskyn som vi då drack var en Black Velvet som är en Blended Canadian Whisky på 40% och det var lite spännande att se om jag skulle gilla den än idag.

Jag blev lätt förvånad över att den var lite som jag kom ihåg från "förr", och då speciellt den lena vaniljsmaken som jag minns tydligast. Den är fruktig med inslag av torkat gräs och har en medellång eftersmak. Jag skulle gärna vilja testa en sådan här med lite högre procenthalt, för de 40% som den håller gör att den blir lite blaskig.

Om man ser till priset som ligger på 223:- för 70 cl  [alt 120:- 35 cl] så kan jag allt tycka att den är prisvärd och gör den här väldigt passande att ha i sommarstugan eller på tältsemestern då en förlust, av någon anledning, inte skulle svida så mycket. Den finns i Systembolagets standardutbud och levereras av Bibendum.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar