måndag 18 maj 2015

Teerenpeli Kaski

"Plötsligt så händer det" säger dom i reklamen för Triss och den sloganen tycker jag också passar in i min lilla historia kring whiskyn från Finland som nu finns ståendes hemma hos mig.

För ett antal år sedan var jag på väg att smaka på Teerenpeli för första gången, men på grund av en småsak så avstod jag med orden, "jag kommer aldrig smaka på en whisky från Teerenpeli", men nu så står det en flaska hemma hos mig och det har jag min vän Ralph att tacka för.

När jag i lördags öppnade flaska så hade jag inte några större förväntningar på innehållet och så här efteråt så kan jag bara uttrycka mig på ett sätt, "jag kommer definitivt smaka på de två kommande buteljeringarna från Teerenpeli"

"Teerenpeli är ett finländskt småbryggeri-destilleri. Bryggeriet grundades 1995 och destilleriet 2002. Teerenpeli Single Malt Whisky tillverkas i Lahtis, på Teerenpelis destilleri med äkta kopparpannor och med finska ingredienser. 

Teerenpeli Single Malt Whisky är destillerad med enbart finskt mältat korn. Vattnet som används till tillverkningen är färskt grundvatten. Kornmalten är tillverkad av Viking Malt Malt House i Lahtis. Teerenpeli whisky tillverkas traditionellt med riktiga 
destilleringspannor i koppar"  [Text från Clydesdale AB]

Jag kommer att lägga ut mina smaknoteringar kring denna whisky framöver och jag skall tills dess se till att jag också har smakat på de två kommande buteljeringar. Säljstart för dessa är 2015-06-01 och saluförs av Clydesdale AB. I´ll be back


4 kommentarer:

 1. Spännande! Testade Teerenpeli 8 när den kom och tyckte att andelen spritighet i den var ganska stor. Har sedan läst flera smaknoteringar på denna nya Kaski och den verkar ha utvecklats till det bättre... Kul! :)

  SvaraRadera
 2. Det skall bli intressant med de två kommande släppen från Teerenpeli och jag tror nog att du skulle gilla denna Kaski. Tyvärr har jag inte så att jag kan skicka dig något smakprov så jag hoppas att du får något annat tillfälle att smaka av den på.

  //Peter

  SvaraRadera
 3. Jag har mina krokar ute (eller vet vart jag skall söka den) Peter, så det är lugnt... :)

  Tycker det är kul att det är fler och fler länder som ger skottarna (och japanerna) en match i whiskyframställning. Den ultimata lineupen vore ju en riktig "jordenrunt-provning" med whisky ifrån alla whiskyländer. Tror antalet är flera som destillerar än de som inte gör det. (Vore kul att se en översiktslista. Nån som vet och kan länka?)

  SvaraRadera
 4. Jag gillar idén med en "Jordenruntprovning"

  //Peter

  SvaraRadera