torsdag 14 maj 2015

World Champ Geerie

Så, några dagar senare än tänkt så är mitt omdöme om Henrik Aflodals World Champ Geerie här. Att jag nu fick möjlighet till att smaka av denna var lite speciellt för mig för jag hade två år tidigare själv valt ut just en Glengarioch av årsmodell 1993 till min dotters 20 - årsdag, så det var med en extra stor spänning som jag skruvade av korken på varuprovet. Var denna något att ha då....!

1:a på Malwhisky VM borde väl vara ett omdöme som man kan lita på och visst är den god, men för att skriva under på det skulle man velat varit med och smakat av motståndarna och kanske är jag färgad av att jag själv valt en -93 till min dotters 20-årsdag, men den är ändå riktigt riktigt gott. 

Doft: Doften är fruktig och får mig att minnas de varma somrarna som barn när man kunde springa omkring och plocka frukt som man ville hemma hos mor och far-föräldrarna. Äpplena är tydligast och jag inbillar mig att jag också känner lite rabarber i doften.

Smak: Den är lätt pepprig med citrus till en början, men ganska så snart tar äpplena över. När jag låtit den rulla runt lite i munnen känner jag också smaken av vildhallon och torvmosse. Smakrik är nog det rätta ordet om man nu bara skulle få använda ett enda ord.

Eftersmak: Den ger en lång eftersmak som åter för mig till de varma somrarna som barn. 

The End: Till en vald fatstyrka på exakt 51,15% så tycker jag Henrik har träffat rätt och enligt mig så bör man inte vattna denna för att få ut mer av den. En halvliter för 899:- då, är den prisvärd? Ja! Om ni klickar här så kan ni beställa ert eget exemplar av World Champ Geerie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar