söndag 19 januari 2014

Glenturret - 1986

'Hunter Laing & Co har haft ett nära samarbete med Edrington Group och har nu kommit överens om att buteljera exklusiva utgåvor från Glenturret Distillery. Den första buteljeringen i denna serie är en 26-årig malt..

Den 10/11 skrev jag så här i bloggen om Glenturret, "Jag har inte smakat på den ännu men jag "jagar" efter en möjlighet till att få smaka. Det var av av en slump som jag noterade denna whisky... " och nu sitter jag här och smakar av min första Glenturret. Om man någon gång skall använda ordet komplex så är det till denna whisky.

Doft: Otroligt rik doft av söta frukter, äpplen, päron.. Lägg därtill en varm kolasås. Man känner även en lätt vindpust med majs. Det finns även en doft av något träslag. Det är svårt att sluta lukta på denna whisky. 

Smak: Mycket av dofterna återfinns i smaken tillsammans med vanilj och milda kryddor. 

Eftersmak: Här får vi en lång och trivsam eftersmak med kola och milda kryddor. 

The End: En underbar whisky helt i min smak och det enda som talar emot att jag skall köpa den är priset. När den väl når Systembolagets beställningssortiment så kommer prislappen ligga på 3 390:- och saluförs av Clydesdale AB 

av Peter Allansson

1 kommentar: