torsdag 13 mars 2014

Lite Whisky Fair & Yoichi...

Äntligen får man njuta av de senaste inköpen efter en långdragen förkylning
.
Förra Torsdagen åkte jag tillsammans med 7 st av Whiskyboden Whiskysällskap på Viking Lines flytande whiskymässa Whisky Fair. Resan förde med sig massor av intryck då det var min första resa. Det finns så mycket att skriva om mässan, men allt kan sammanfattas med det enkla ordet WOW, let's do this again!. Whisky Fair ska jag besöka igen var så säkra. Många droppar hälldes i glaset och sköljdes ner i en kropp vars förkylning inte var lika påtaglig som i land. 

Minuter efter öppnandet av mässan klev sällskapet in genom entrén och vips så var alla på varsitt håll, jag drog iväg till Bruichladdich monter och blev rätt snopen, och lite besviken när det uppdagades att priserna för alla deras whisky hade höjts rätt saftigt. Jag bestämde mig för att köpa en "Octomore 6.2" i alla fall och en "Port Charlotte 11" till farsgubben. Vidare besök och inköp gjordes i Jack Daniel's monter (scenes from Lynchburg) och Jim Beam (Devil's Cut) vilket blev dagens sista flaska. Dagen efter och dom sista timmarna innan landgång stod jag med beslutsångest om vilka sista 2 whiskys som skulle få dela väska med dom andra. Valen föll på "Bowmore 17 yo" & "Yoichi 15 yo" Stort tack till Carl & Jörgen för deras bidragande orsak till dessa.
Nu över till lite tasting notes av Yoichi 15 yo från Nikka.

Yoichi 15 yo, 43%

Doft: Söta nyplockade jordgubbar doppade i apelsinchoklad toppade med nötkross och en lätt lätt rökdimma över allt. Det här är sommar för mig.
Smak: Krämiga aningen söta rostade/rökiga nötter, lite baileys retar gommen som för mig tillbaka till Sweden Rock Festival 2007.
E-smak: En lång värmande lenhet som lindas om av en mild rökig kryddighet och rundas av med lite sälta.
Helhet: Jag fullkomligt älskar den här whiskyn, kan dofta och smutta på den i all evighet. Nikka Whisky are truly amazing...

/Daniel Althén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar