måndag 5 maj 2014

Lagavulin Distillers Edition 1997

Då var det dags att igen få berika sidan med ytterligare en smaknotering. Efter alla bilder från andra på just denna flaska så blir det äntligen min tur att få njuta av droppar från mitt absoluta favoritdestilleri "LAGAVULIN".

Lagavulin, beläget på ön Islay och är ett av Skottlands äldsta destillerier och grundades 1816 när John Jonston grundade det första lagliga destilleriet på platsen i närheten av Dunyvaig Castle. Lagavulin ägs Idag av den brittiska dryckeskoncernen Diageo.

Lagavulin Distillers Edition 1997, 43% (SB-nr: 10081) 

Doft: Grillad korv som man upplevde med fritids i sina barndoms år. Grillrök, liten skogsbrand, en härlig doft av blommor, apelsinskal, tjärpastiller, frukt & honung. En fantastiskt njutning för näsan.

Smak: Fyllig och bra rökig i smaken, Tjäran återfinns och blandas med äpplen, sherry och vanilj dyker upp på slutet. Delicious!

E-Smak: Eftersmaken är lång med den klassiska Lagavulin-röken kittlandes i hela munnen. Sherryn återkommer och även lite saltat trä.

Helhet: Yummy, en underbar whisky som passar våren & hösten perfekt. Härligt söt-rökig just the way i like it. Ni som gillar Lagavulin 16 och inte hunnit prova "Distillers Edition" kommer fullkomligt älska den. Jag återgår till mitt glas och drömmer mig bort. På återseende...

/Daniel Althén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar