onsdag 12 november 2014

Fars Dag Provning...

Jag fick en inbjudan till ett fars dag event på restaurangen Pharmarium i gamla stan i sammarbete med Feel Communication där Singletons whisky skulle smakas av till ett par goda rätter. Tur att min far Lennart är en beundrare av denna ädla dryck eftersom vi då kunde gå på eventet tillsammans.

Väl på plats i den varma och mysiga restaurangen blev vi bjudna på Singleton Spey Cascade som är en kommande nyhet och släpps på systembolaget 1:a december där priset landar på 329 kronor. Rikard Enell whiskyexpert tillika svensk mästare i coctails samt Taverna Brillos bartender var kvällens talare och pratade om allt möjligt mellan himmel och jord som har med Singleton och whisky i allmänhet att göra. Sammanlagt fick vi smaka på 3 sorter från familjen Singleton, Spey Cascade, Tailfire och Sunray. Här kommer lite smaknoteringar...

Singleton Spey Cascade 40%

Doft:
Röda äpplen och annan söt frukt.

Smak:
Ekig smak med inslag av rostade nötter och bränt socker.

E-smak:
Sötheten ligger kvar tillsammans med lite sherry som hintar om sin närvaro.

Helhet:
En god balanserad lättdrucken whisky. För det priset är den given i mitt whiskyskåp.

Både Tailfire och Sunray som ej finns att få tag på i Sverige fick vi var sin sipp då det inte fanns tillräckligt till alla. Det jag kunde urskilja var att Tailfire var mild, len och med mer sälta gentemot Spey Cascade och Sunray mer vass och stickig.

Till förrätt blev vi bjudna på lätt stekta pilgrimmsmusslor med blomkålspuré och friterad svartkål.
drinken var en "Singleton sweet ginger", citronjuice, honung, ingefärsjuice, ginger ale och whisky.

Till varmrätt serverades anka med en härlig glaze och en underbar puré gjord på något jag inte kommer ihåg. jag hade svårt att snappa upp vad för drink vi fick till.

Till Efterrätt serverades en sorts bakelse med bär i och en jättegod vaniljsås till. Drinken var gjord på havtorn, lite bär, juice och whisky.

Jag och min far tackar Pharmarium, Feel Communication och Rikard Enell för en underbar eftermiddag fylld av fantastisk mat (kommer definitivt gå hit och äta många gånger), historier, skratt. och möjligheten att få njuta av en ny bekantskap inom whiskyn. På återseende i höstmörkret, Sláinte...

/Daniel Althén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar