lördag 8 november 2014

Kilchoman Cask Strength 59,2%

Nu är det Kilchomans tur att visa upp sig som Cask Strength och för oss alla som gillar den modellen så finns 9000 flaskor av 35 fat att slåss om. Den levereras av Clydesdale AB och släpps den 1 december på Systembolagets beställningssortiment.

Kilchoman Original Cask Strength 59,2%

Doft: Här så möts man upp av en len och lätt rökig doft av äpplen tillsammans med lite vanilj. Även citrus smyger sig fram i doften. 

Smak: Smaken är klart mildare än vad jag hade räknat med. Man känner lättare röktoner bland Päron, Äpplen och andra söta frukter. Vaniljsås med rivna apelsinskal.

Eftersmak: Den har en lång och härlig eftersmak som avslutas i någon beskare ton. Dock så försvann den beskare tonen efter några droppar vatten.

The End: Det tog mig en stund innan bitarna föll på plats med denna och jag tror det beror på att jag hade ställt in mig på en något råare whisky än det som fanns i flaskan. Så här i efterhand så imponeras jag av denna Cask Strength för att vara så mild i doft och smak.

Som jag nämnde tidigare så släpps den på Systembolagets beställningssortiment den 1 december och kommer då att kosta 978 kr.


2 kommentarer:

  1. Ajajaj... smaknoteringar i stil med "lättare röktoner" vill man som peatfreak inte se tillsammans med ett CS-släpp ifrån Kilchoman. Har längtat ett tag nu att det åter skall komma en riktigt käftsmälls-whisky ifrån detta destilleriet. Verkar som man kanske får vänta lite till... Dock en intressant flaska att lägga till på inköpslistan. :)

    SvaraRadera
  2. Det tog en stund innan den hade "smält in" i mig, men sen så var den helt ok, kunde dock ha varit lite rökigare..

    //Peter

    SvaraRadera