måndag 19 januari 2015

Octomore 07,2 58,5% ppm 208

Det var med en viss försiktighet som jag köpte denna Octomore 7,2, för jag ville inte uppleva en dipp till i smakupplevelse som jag tyckte det blev med min senaste och det var 6,2. Idag är jag glad att jag köpte en flaska för nu har dom vässat upp Octomore till en ny nivå. Med sina 208 ppm når den näsan fram till gränsen för vad man kan dricka och det är riktig riktigt gott. Min personliga åsikt är att den här håller samma klass som tidigare 4,2 och 5,1. Här får ni mina smaknoteringar av Octomore 7,2

Octomore 07,2 58,5% ppm 208 

Doft: Jag slås av en doft som jag känner igen från Black Art 3 och det är doften av en fuktig yllerock som torkas över öppen eld och man kan känna lite svavel i bakgrunden. Samtidigt så känner man det söta tillsammans med äpple/päron.som får doften att kännas mer len i sin framtoning. En svag doft av citrus finns där någonstans.

Smak: Smaken är kraftig och fullvuxen och som i doften, den blir lite len av det söta, som här består av smörkola. Den har en fruktig del bestående av äpple och detta tillsammans blir häftigt, man vill suga på den länge. 

Eftersmak: Här har vi en whisky med en lång och kraftig eftersmak som blir till en hel efterrätt.

The End: 4 cl i lördags, 4 cl igår och fortfarande har jag inte provat den med vatten för jag gillar den som den är. Den växer mycket om man ser till att den inte har för låg temperatur. Den blev till glad överraskning av de köp jag gjorde under Whisky Fair.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar